Ethisch Hacker

Een ethisch hacker is een cybersecurity expert die beveiligingssystemen en netwerken test op een positieve manier. Een ethische hacker wordt ook wel een white hat hacker genoemd. Zijn doel is om fouten en veiligheidslekken op te sporen in de systemen, applicaties, netwerken en servers door ze te hacken om antwoord te geven op de volgende vragen:

- Waar werkt de IT security niet zoals die zou moeten werken?
- Welke systemen zijn kwetsbaar?
- Hoe kan ik beter anticiperen op aanvallen en de negatieve effecten ervan beperken?
- Wat kan de impact zijn van een inbraak?

Laat onze ethische hackers helpen om uw organisatie beter te wapenen tegen de risico’s van cybercriminaliteit.

Uw netwerk laten testen door een ethical hacker?

Onze ethische hackers zijn supergemotiveerd en gespecialiseerd in diverse aspecten van beveiliging. Het zijn professionals die de denk- en werkwijze van hackers kennen en gebruiken. En om de kwaadwillende hackers te slim af te blijven, besteden ze een kwart van hun tijd aan training, het up-to-date houden van hun kennis en het delen van die kennis met de community. Zo houden zij elkaar scherp. En u ook.

Met een penetratietest of een vulnerability assessment brengen onze ethische hackers kwetsbaarheden in kaart. Een penetratietest draait helemaal om het nabootsen van een specifieke aanval zoals een hacker die zou kunnen uitvoeren. Dat doen onze ethische hackers door in het systeem te zoeken naar kwetsbaarheden. Zodra ze die vinden, proberen ze er misbruik van te maken en bekijken ze wat een hacker ermee kan: toegang tot het systeem krijgen, wachtwoorden achterhalen, data extraheren of versleutelen.

Bij een vulnerability assessment brengen de ethische hackers alle bedreigingen in kaart en inventariseren ze kwetsbaarheden om inzicht te krijgen in de risico’s die de organisatie loopt. Onze real world risk score geeft antwoord op de vraag of mogelijke kwetsbaarheden met een gemiddeld risico gezamenlijk kunnen veranderen in een hoog of zelfs kritiek risico. Maar het kan ook zijn dat er voor kritieke bevindingen mitigerende factoren zijn of dat een kwaadwillende hacker of malware meer informatie nodig heeft om werkelijk misbruik te kunnen maken van het systeem.

Wat is voor uw organisatie de beste keuze?

Om daar antwoord op te kunnen geven, is het belangrijk om te weten hoe volwassen de cybersecurity van uw organisatie is. Welke beveiligingsmentaliteit heerst er onder medewerkers en binnen het bedrijf?

Pentests zijn heel specifiek en daarom zijn deze tests het meest geschikt voor omgevingen waarvan de web- en netwerkbeveiliging zeer robuust is. Vulnerability assessments gaan verder en geven een accuraat en breed beeld van het beveiligingsniveau van een organisatie.

Beide benaderingen zijn in staat om beveiligingsgaten te onthullen en minder opvallende kwetsbaarheden te herkennen waar u nog nooit aan had gedacht. Eén ding staat vast: als u niet scant of test, verliest u zeker gegevens. De vraag is alleen wanneer.


Onze diensten


1

Penetratietest

Met een penetratietest, kortweg pentest, leggen we de zwakke plekken in uw infrastructuur of webapplicaties genadeloos bloot. Liggen de risico’s intern of extern? Met onze aanbevelingen kunt u de IT-beveiliging optimaal inrichten of het beveiligingsbeleid aanscherpen.

2

Website Security Check

Bij een Website Security Check kijken we naar de software en open source libraries bij uw bedrijf. Die beoordelen we onder meer op security bugs, updates en andere kwetsbaarheden. U krijgt een gericht plan van aanpak.

3

Threat Intelligence

In de wereld van de cybersecurity neemt Threat Intelligence (TI) een steeds belangrijkere plaats in.

Lees hier wat TI kan betekenen voor uw organisatie.

4

Cyber Threat Hunting

Cyber threat hunting is een proactieve vorm van cybersecurity, ontworpen om besmette assets of applicaties, malware, kwetsbaarheden en andere cyberrisico’s op devices, nodes en endpoints in het netwerk te ontdekken en uit te schakelen.

5

Vulnerability Assessment

Hoe staat uw netwerkinfrastructuur er op dit moment voor? Een Vulnerability Assessment verschaft duidelijkheid. Een security assessment is een combinatie van een kwetsbaarhedenonderzoek (vulnerability assessment) en een penetratietest, ook wel pentest genoemd.

6

Managed Security Services

Net zoals u uw huis goed afsluit tegen inbrekers, dient u ook de bedrijfskritische infrastructuur goed te beschermen.

Met de Managed Security Services van Cbsec krijgt uw organisatie de juiste aandacht.